Лист №231 від 20.06.2019р., інформація щодо збільшення рівня заборгованості по лікарняних в Україні що сягнув 1,3 млрд. грн.

                                                                                Головам ППО

Міська організація профспілки працівників освіти і науки України міста Кропивницького надає інформацію щодо збільшення рівня заборгованості по лікарняних в Україні що сягнув 1,3 млрд. грн.

Рівень заборгованості по лікарняних сягнув 1,3 млрд грн, над погашенням якої наразі працює уряд. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду.

“Понад план понад 7 млрд грн надійшло від єдиного соціального внеску. В результаті Пенсійний фонд повністю виконує свій бюджет, навіть з невеличким профіцитом, і Фонд соціального страхування, який отримав понад 700 млн грн понад плану коштів має заборгованість 1,3 млрд грн. Ми побачили зловживання і запропонували вжити заходів щодо тих регіональних керівників, які це допустили, запропонували посилити контроль і перевірки обґрунтованості видачі лікарняних… Погасити борги і виплатити лікарняні – ми це зробимо”, – зазначив прем’єр. За його словами, проблема із заборгованістю була спровокована тим, що кількість виданих лікарняних листків в окремих областях раптово збільшилась на 40-50% через те, що на цілому ряді підприємств в січні до 40% штатних працівників “були відправлені роботодавцем на лікарняні” – очевидно, щоб не платити з власної кишені людям за простій підприємства.

При цьому він додав, що у ситуації з видачею лікарняних має місце фальсифікація документів. “Зараз ми вживаємо деяких заходів для того, щоб цю проблему вирішити. У нас є механізми”, – додав Рева. При цьому він наголосив, що вирішення проблеми із заборгованістю затримується ще й через неефективність дій керівництва Фонду соціального страхування.

Голова МК профспілки                                                  О. Дзюба

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.