Зустрічаємо Великдень

image053

Настає Світла неділя і всі відчувають причетність до цього свята, всім хочеться бути щасливими, всі вірять, що все погане зрештою піде із сердець, і мир в них оселиться назавжди. У цей день надягають кращий одяг, на світанку освячують великодні паски та яйця.

Паска і фарбовані яйця-фаворити Великодня. Яйце – символ початку життя. За народними повір’ями, з’їсти в день Світлого воскресіння освячені яйця – запорука здоров’я на цілий рік. На Великдень випікають паски з тіста та сиру. Пропонуємо декілька рецептів пасок:
Паска сирна звичайна
1 кг. Сиру, 400 г. вершкового масла, 3 жовтки, 2 склянки цукру, родзинки, цукати, ванілін за бажанням. Цукор розтерти з жовтками, додати сир, покласти ванілін, розм’якшене масло, все збити або перетерти через сито. Додати родзинки, цукати. Цією масою наповнити форму. Витримати на холоді 12 годин.

Папошник швидкий
3 склянки пшеничного борошна, 1 склянка молока, 30г. дріжджів, 10 жовтків, 60 г вершкового масла, ½ склянки цукру, 30 г мигдалю. Дріжджі розвести теплим молоком, додати 1 склянку просіяного
борошна, розмішати і, поступово додаючи решту борошна, залити тісто. У добре вимішане тісто влити розтерті жовтки, ретельно вимішати, посипати борошном, накрити рушником і поставити в тепле місце на 2,5-3 год. Як тільки тісто підійде, ввести розтоплене масло, цукор, розтертий мигдаль і знову вимішувати протягом 30 хв, поки тісто не буде відставати від рук і стінок посуду. Форму заповнити на третину об’єму, а коли тісто підійде й заповнить усю форму, поставити в духовку.                                                                                                                                                 Смачного!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.