Лист № 193 від 28.08.2020р., надає інформацію щодо протиепідемічних заходів для безпечного навчання учнів та студентів, а також роботи працівників навчальних закладів під час освітнього процесу.

Головам ППО

Міська організація профспілки працівників освіти і науки України міста Кропивницького надає інформацію щодо протиепідемічних заходів для безпечного навчання учнів та студентів, а також роботи працівників навчальних закладів під час освітнього процесу.

Міністерство охорони здоров’я запроваджує низку протиепідемічних заходів для безпечного навчання учнів та студентів, а також роботи працівників навчальних закладів під час освітнього процесу. Про це під час брифінгу МОЗ заявив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Ми рекомендуємо максимально обмежити пересування учнів між навчальними класами/аудиторіями, використовувати всі входи й виходи та розробити спеціальні маршрути для уникнення скупчень дітей. Також рекомендовано проводити уроки з інтервалом у 15 хвилин», – повідомив Максим Степанов.

За словами очільника МОЗ, учні або студенти, в яких під час навчання виявили ознаки захворювання, мають надіти маску та бути ізольованими в окреме приміщення. Після цього інформуються батьки, і приймається узгоджене рішення про транспортування дитини у медичний заклад. Приміщення, де перебував хворий, треба ретельно провітрити та дезінфікувати.

Якщо в класі є підтверджений випадок захворювання на COVID-19 в одного з учнів чи студентів, весь клас або група йде на самоізоляцію. Таке рішення приймає епідеміолог на основі епідеміологічного дослідження.

Крім цього, у шкільних їдальнях заборонено організовувати харчування дітей за принципом «шведського столу» та самообслуговування. Навчальний заклад має скласти графік годування та забезпечити дистанцію в 1,5 метра між столами.

За столом водночас має перебувати не більше чотирьох учнів або студентів. Працівники їдалень повинні працювати в захисних масках і одноразових рукавичках.

Працівники, які видають страви, зобов’язані використовувати захисні окуляри або щитки.

Адміністрація навчального закладу має скласти розклад харчування для різних класів, щоб уникнути скупчень у приміщенні.

Окремо наголошуємо, що всі ці правила діють для вищих та середніх навчальних закладів країни.

 

Голова МК профспілки                                                        О. Дзюба

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.